Nieuw tarief inschrijfgelden Veteranenklasse

HOT NEWS:

Met ingang van het seizoen 2018 zal het inschrijfgeld voor de veteranenklasse worden verlaagd van euro 15,00 naar euro 10,00. De benodigde startlicentie zal nog steeds kosteloos worden omgezet of aangemaakt.

Om in de Veteranenklasse te kunnen starten dient de hond minimaal 8 jaar oud te zijn.

De bijlage in het Reglement en het online inschrijfformulier zal worden aangepast.

(Slot)wedstrijd bij HS Muizenheide op 1 oktober 2017 tevens Kampioenschap 2017

De laatste wedstrijd van het seizoen 2017, tevens het Kampioenschap 2017. Waar de kwalificatiewedstrijden worden georganiseerd door de betreffende vereniging wordt het slottoernooi altijd georganiseerd door de Stichting Breitensport Nederland. Het slottoernooi bestaat uit twee delen:

 • Dagwedstrijd en
 • Kampioenschap

Zodoende is er altijd een dubbele prijzentafel en zijn er twee prijsuitreikingen.

Deze keer was HS Muizenheide te Beringen (België) de gastheer/vrouw. Helaas was dat voor een aantal Nederlandse deelnemers een beletsel om mee te doen ivm het ontbreken van de wettelijk bepaalde rabiës-enting bij grensovergangen. Dat is natuurlijk jammer maar iedere aangesloten vereniging krijgt ieder jaar de gelegenheid om het slottoernooi te faciliteren. En voor dit jaar had HS Muizenheide zich opgeworpen.

Ondanks het dus wat tegenvallende aantal deelnemers was de sfeer heel goed, het weer perfect, de gastvrijheid top.

De wedstrijd is wederom lekker vlot verlopen en zijn er weer mooie resultaten neer gezet. Deze kunnen hier worden bekeken of via het menu/wedstrijden/uitslagen.

Gepromoveerd: Ilse Corsus met Kuvasz Iona (HS Muizenheide) naar VK1.

Na zijn afwerking van het laatste onderdeel heeft, onder applaus van alle aanwezigen, de Duitse Herder Cobra van Freddy Vervoort (HS Muizenheide) definitief afscheid genomen van de Breitensport veteranen. Cobra heeft in zijn Breitensport periode een totaal van 4502,73 punten behaald, een hele mooie prestatie.

De prijzentafel was leuk gevuld en er was voor elke deelnemer een tastbare herinnering aan deze wedstrijd waarbij HS Muizenheide ook voor elke deelnemer een aardigheidje op tafel had gelegd.

De clubbekers, voor de op gemiddelden, best presterende club van de dag, gingen vandaag naar:

 • Aspiranten: DC Sevenum
 • VK-1: Zoete Lieve
 • VK-2: DC Sevenum

Op de eerste wedstrijd in 2018 zullen deze bekers definitief worden uitgereikt aan die club welke deze het meest heeft gewonnen in 2017. Voor het seizoen 2018 worden dus nieuwe clubbekers aangeschaft.

Ook deze dag helaas geen uitreiking van de sportspelden. Deze worden uitgereikt bij het behalen van:

 • Brons:1500 punten
 • Zilver: 3000 punten
 • Goud: 5000 punten

De kampioenen van 2017

Na de prijsuitreiking van de dagwedstrijd werden de Kampioenen 2017 bekend gemaakt. De uitslag is het resultaat van het gestelde in het Reglement Breitensport Nederland. Alle uitslagen van het Kampioenschap vind u hier of via menu/wedstrijden/Kampioenschap 2017.

Kampioen Breitensport 2017 Aspiranten:

 • Michelle vd Bekerom met X Teckel Bandit (DC Sevenum)

Kampioen Breitensport 2017 VK-1:

 • Linda uit de Bulten met American Cocker Spaniel Diva ( AKC Waterland)

Kampioen Breitensport 2017 VK-2:

 • Femke in ‘t Zandt met Border Collie Tommie ( DC Sevenum)

Kampioen Breitensport 2017 Veteranen:

 • Ilse Corsus met X Belgische Herder Thunder (Tender)  (HS Muizenheide)

De kampioenen 2017 en overige geklasseerden, van harte proficiat met het behaalde resultaat.

 

 

 

 

 

Wedstrijd bij KC Pampus te Almere op 10 september 2017

Na een hele week vol regen en wind bleef deze eerste wedstrijddag na de vakantie droog en redelijk zonnig!

Helaas had een naburige vereniging van KC Pampus ook een evenement waarbij o.a. de schotvastheid van de hond werd getest. Niet alle deelnemende honden van de Breitensport bleken schotvast maar is het over het geheel reuze meegevallen.

De wedstrijd had drie afmeldingen:

 • Linda uit de Bulten met Diva (blessure hond)
 • Jack Goedegebuure met Harry (ziek)
 • Chantal Reuver met Fellow (na het appel, wedstrijd afgebroken ivm blessure hond).

Iedereen sterkte en beterschap gewenst.

Bij de Aspiranten mochten we drie nieuwkomers verwelkomen. Ik hoop dat de door hen opgedane ervaringen worden omgezet naar het deelnemen aan de wedstrijden in 2018.

De wedstrijd is vlot verlopen onder de kundige leiding van de keurmeesters: Diana Los, Leidie Knobbe en Mia van Helden. Linda uit de Bulten heeft bij de Aspiranten gefungeerd als “voorlezer”,waarvoor dank.

Ook vandaag drie promovendi:

 • Kees Ruiter met Zwitserse Witte Herder Nikan (KC Pampus) naar VK1
 • Gert Kelderman met X Mechelse Herder Loena-Lara (KC Pampus) naar VK1
 • Lilian van Amelsvoort met Berner Sennenhund Noa ( HS Zoete Lieve) naar VK1.

Allen van harte gefeliciteerd met het mooie resultaat.

Er mocht ook weer een sportspeld worden uitgereikt:
 • Gert Kelderman met X Mechelse Herder Loena-Lara (KC Pampus) voor het behalen van meer dan 1500 punten: bronzen sportspeld.

De clubbekers, voor het op deze dag gemiddeld best presterende team, kon worden uitgereikt aan:

 • Aspiranten:  KC Pampus Almere
 • VK-1: HS Zoete Lieve te ‘s-Hertogenbosch
 • VK-2: DC Sevenum te Sevenum

Dit was de laatste kwalificatiewedstrijd voor het slottoernooi op 1 oktober 2017. Er hebben zich in totaal 24 deelnemers gekwalificeerd voor de Kampioenschappen 2017.

NB: het slottoernooi is een reguliere wedstrijd waaraan iedereen kan meedoen. Aan de hand van de best behaalde resultaten over het afgelopen seizoen en de resultaten op het slottoernooi worden de Kampioenen 2017 bekend gemaakt. Om mee te kunnen doen met het Kampioenschap moet je echter wel gekwalificeerd zijn. Voor meer informatie over deelname Kampioenschappen Breitensport, klik hier

Niet vergeten in te schrijven voor deelname slottoernooi op 1 oktober.

 

Wedstrijd bij AKC Waterland op 16-07-2017

De laatste wedstrijd voor de zomervakantie……en deze keer was AKC Waterland te Purmerend de gastlokatie.

Net als afgelopen jaar hingen er donkere wolken boven Purmerend maar hebben we het wederom droog gehouden tot en met het einde van de wedstrijd.

Deze keer hadden we 5 nieuwe combinaties waarvan uiteindelijk 1 deelnemer moest afvallen om medische redenen hond. Hopelijk zijn ze er de volgende keer bij.

De wedstrijd is vlot en gladjes verlopen onder de bezielende leiding van de keurmeesters Arthur Slootmans, Diana Los en Leidie Knobbe.

Drie promovendi:

 • Asp naar VK 1: Jan Rademaker met Shetland Sheepdog (Sheltie) Kwint (AKC Waterland)
 • VK 1 naar VK 2: Joke Bolte met Stabijhoun Femke (AKC Waterland) en
 • Petra Flipsen met Belgische Herder Mystha (AKC Waterland)

Ook deze keer geen sportspelden maar een aantal deelnemers zitten er dicht tegen aan.

De clubbeker ging mee met:

 • Aspiranten: HS Zoete Lieve
 • VK 1: HS Zoete Lieve
 • VK 2: AKC Waterland

Na afloop van de wedstrijd ontstond nog enige commotie bij een aantal aanwezigen. Er was een duidelijk piepsignaal te horen waarbij diegene met gehoorondersteuning driftig aan het gehoorapparaatje begon te draaien.Helaas zonder resultaat. Bleek uiteindelijk een stopwatch te zijn die een beetje overstuur was. Na alle aanwezige knoppen te hebben ingedrukt,was hij gekalmeerd.

Voor deze gelegenheid trad Bruno Kemper (AKCWaterland) op als fotograaf van de dag. Echter had Bruno de dag ervoor een bedrijfsongevalletje gehad waardoor zijn rechterhand helemaal was ingetaped. Gelukkig kon hij nog een topje van een vinger bewegen waardoor hij de opnametoets van zijn camera toch nog kon indrukken. Bruno, bedankt en beterschap!

De eerstvolgende wedstrijd is op 10 september bij KC Pampus te Almere. Tot die tijd hebben we vakantie en hoop ik dat we lekker van de zon, water, BBQ etc kunnen genieten. Vergeet niet in te schrijven voordat je op vakantie gaat…….

Iedereen een hele fijne vakantie gewenst en tot september.

Van het wedstrijdsecretariaat (1)

Wanneer je je inschrijft voor een wedstrijd en/of de duurloop en je kan toch niet deelnemen, om wat voor reden dan ook, meld je dan z.s.m af bij:

 1. wedstrijdsecretariaat (tel of per mail) of
 2. organiserende vereniging.

Hou wel rekening met het feit dat inschrijven verplicht tot betaling. Eventuele restitutie is een aangelegenheid van de organiserende vereniging


 

Wedstrijd bij HS Zoete Lieve op 11 juni 2017

Vandaag trok de Breitensport karavaan naar het Brabantse land….’s-Hertogenbosch. Sinds december afgelopen jaar heeft HS Zoete Lieve daar een nieuw tijdelijk onderkomen gevonden in afwachting van de afronding procedures van hun nieuwe vaste lokatie.

Aantal ingeschreven deelnemers:

 1. Aspiranten: 14
 2. VK1: 4
 3. VK2: 1
 4. Duurloop: 4

Helaas 1 afmelding bij de Aspiranten en duurloop.

Bij de duurloop gingen uiteindelijk drie deelnemers van start waarbij:

 1. Kevin Clerix met Zwitserse Herder Luna alleen de duurloop afwerkte en Sara Melotte met Luna de appel- en snelheidsoefeningen afwerkte,
 2. Jack Goedegebuure met de “leen”hond Labrador Kaya van Wendy vd Aker de duurloop afwerkte en met zijn Engelse Setter Harry in de Veteranenklasse alle overige onderdelen heeft doorlopen,
 3. Joost de Wolff met Labrador Wolf als enige alle onderdelen afwerkte.

U leest het goed……er zijn diverse combinaties mogelijk.

Bij aanvang van het appel begon de zon al lekker te schijnen en werden de weinige schaduwplekken op het veld al opgezocht. Gelukkig waren genoeg partytenten opgesteld rondom het veld, stonden er volop waterbakken en voor de broodnodige verkoeling van de honden schelpen met water. Daar werd veel gebruik van gemaakt.

 1. Loes Ros met NSD Tolling Retriever Clyde heeft ervaren dat Clyde probleemloos luistert naar de gegeven opdrachten van de keurmeester en deze perfect uitvoert.
 2. Jack Goedegebuure zich heeft verbaasd over het snelle uitvoeren van de oefening “voor komen” uit de af van de Engelse Setter Harry. Voor diegenen die Harry kennen is dit een unicum. Normaliter moet Jack alles uit de kast halen om Harry in beweging te krijgen.

Bij aanvang van de snelheidsonderdelen was het echt warm! Na overleg met keurmeesters, organisatie en de deelnemers, werd besloten de onderdelen maar eenmaal af te leggen in plaats van tweemaal. De gelopen tijd werd dubbel opgenomen in de administratie.

 1. Linda uit de Bulten met American Cocker Spaniel Diva voortaan, door onwennigheid met los volgen, tijdens de slalom een navigatietoestel moet gebruiken.
 2. De combinatie Arjan Keij met NSD Tolling Retriever Jessy is de Max Verstappen op de hindernisbaan. Zij lieten een stofwolk achter zich.

Tijdens de prijsuitreiking werden de promovendi bekend gemaakt:

 1. Arjan Key met NSD Tolling Retriever Jessy (HS Zoete Lieve) naar VK1
 2. Kathleen Oosterlinck met Australische Herder Faith (HS Muizenheide) naar VK1
 3. Femke in ‘t Zandt met Border Collie Tommie (DC Sevenum) naar VK2

Helaas ook op deze wedstrijd geen uitreiking sportspelden.

De clubbekers voor de best presterende clubs van de dag gingen naar:

 1. Aspiranten: HS Zoete Lieve
 2. VK1: DC Sevenum
 3. VK2: AKC Waterland

Nadat iedereen had gesmuld van de enige echte Bossche Bol, kon men weer huiswaarts keren en terugkijken op een gezellige, sportieve dag.

Zoete Lieve,

BEDANKT!

 

 

 

 

Deelname Kampioenschappen 2017

Op 1 oktober 2017 is de laatste wedstrijd Breitensport van dit jaar, tevens het Kampioenschap 2017. Om enige duidelijkheid te scheppen en om verwarring te voorkomen bij deelname, hieronder in het kort de spelregels.

 • De laatste wedstrijd is een reguliere dagwedstrijd waaraan iedereen met een startlicentie kan deelnemen en heeft een eigen prijzentafel.
 • Aan de hand van de behaalde score en het aantal deelgenomen wedstrijden worden de Kampioenen 2017 bekend gemaakt.
 • Deze dagwedstrijd geldt niet als kwalificatiewedstrijd en kan dus niet worden gebruikt om alsnog aan het minimum aantal te lopen wedstrijden te komen.
 • Minimaal aantal deelgenomen wedstrijden om mee te kunnen dingen naar het Kampioenschap:
  1.  Aspiranten –> 2 wedstrijden of meer
  2.  VK-1–> 3 wedstrijden of meer
  3.  VK-2–> 3 wedstrijden of meer
  4.  Veteranen–> 2 wedstrijden of meer
 • Bij het bepalen van de uiteindelijke score worden de respectievelijk twee of drie hoogste scores geteld van het afgelopen seizoen waarbij de score van de dagwedstrijd dubbel wordt geteld.
 • Zowel de dagwedstrijd als het Kampioenschap worden georganiseerd door de Stichting Breitensport Nederland.

 

Wedstrijd HS Muizenheide op 7 mei 2017

Vandaag was de Breitensport te gast bij HS Muizenheide te Beringen in België, vanaf Eindhoven nog een half uurtje rijden. Helaas niet al teveel deelnemers maar dat deed geen afbreuk aan de individuele prestaties. Na de altijd hartelijke en gastvrije ontvangst kon om 10.00 uur de wedstrijd beginnen. Gelet op het kleine aantal deelnemers werd besloten het gehele parcours voor de lunchpauze af te werken en de prijsuitreiking na de lunchpauze te laten plaatsvinden.

Wedstrijd is vlot verlopen onder de enthousiaste leiding van de keurmeesters Arthur Slootmans en Leidie Knobbe. Over het algemeen zijn er iets hogere punten behaald als op de voorgaande wedstrijd waarbij speciale aandacht voor de combinatie Ilse Corsus met de Belgische Herder Thunder (HS Muizenheide)die meededen in de Veteranenklasse en voor het appel 49,50 punten scoorden. Op een half puntje na, de maximale score!

De Belgische Herder Daantje van Renske Brokamp (DCS) gaat ook steeds beter de hindernisbaan over; hij heeft nu bijna 4 onderdelen afgelegd.
De American Cocker Spaniel Diva van Linda uit de Bulten (AKC Waterland) had bij de tweede rondgang van de hordenloop geen zin meer en weigerde te finishen. Dit tot grote wanhoop van haar baasje. Maar na veel aanmoedigingen viel het kwartje en werd er alsnog reglementair gefinished.

Na genoten te hebben van een smakelijke lunch, BBQ, was iedereen weer tijdig terug voor de prijsuitreiking. De uitslagen kunt u terugvinden via wedstrijden/uitslagen.

Helaas geen promoties naar VK1 of VK2 en geen kandidaten voor de begeerde sportspelden. Wel waren vandaag de nieuwe clubbekers aanwezig voor de best presterende club 2017. Op basis van de gemiddelden werden deze uitgereikt aan:

 • Aspiranten: HS Muizenheide
 • VK-1: HS Muizenheide
 • VK-2: AKC Waterland

Al met al een geslaagde dag en op naar de volgende wedstrijd op 11 juni bij Zoete Lieve te ‘s-Hertogenbosch.

Laatste nieuwtjes…

 • Nieuws van HS Muizenheide: op de eerstvolgende wedstrijd (7 mei a.s.) is er een BBQ tijdens de lunch. Wil je hieraan deelnemen, lees dan de benodigde informatie in de uitnodiging. Opgave wel gewenst ivm inkoop.
 • Nieuws van HS Zoete Lieve: het adres van de (tijdelijke) trainingslokatie is gewijzigd. Zie hiervoor de adresgegevens hier op de website en de binnenkort te versturen uitnodiging.
 • NIEUW: de scoreoverzichten zullen weer worden verstrekt aan de contactpersonen ter verspreiding aan instructeur(s) en deelnemers. Deze zijn uitsluitend bedoeld voor trainingsdoeleinden. Hiervoor moet wel het een en ander in de administratie aangepast worden. Dus voor deze eerste keer…..een beetje geduld.
 • De slotwedstrijd tvs Kampioenschappen 2017 zullen dit jaar definitief worden gehouden bij HS Muizenheide op zondag 1 oktober. Wedstrijdkalender is aangepast en nadere informatie volgt zsm.

Opening Breitensportseizoen 2017 op 17 april 2017 bij DC Sevenum

Vele deelnemers zullen op deze ochtend van huis vertrokken zijn richting Limburg met regen. Gelukkig is het gedurende de wedstrijd droog gebleven in Sevenum, wel koud maar….droog!

Er waren in totaal 24 deelnemers waarvan 1 deelneemster alleen aan de duurloop meedeed. Dit behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Voorts veel nieuwe combinaties (7x) en opvallende rassen zoals een American Hairless Terrier (Brandon) en een Windsprite (Remus).

Wedstrijd is, zoals gebruikelijk, gemoedelijk en goed verlopen en de resultaten waren naar tevredenheid. De uitslagen zijn geplaatst op de website.

Drie combinaties zijn gepromoveerd naar de VK1. Het betreft allen nieuwe aspiranten, wat een mooi, en wellicht onverwacht, resultaat:

 • Johan van Oostrom met Hovawart Zorro (HS Zoete Lieve)
 • Joke Bolte met Stabijhoun Femke (AKC Waterland)
 • Chantal Reuver met X Timber (KC Pampus)

Sportspelden zijn niet uitgereikt (ommissie wedstrijdsecretariaat), mogelijke belanghebbenden zullen de eerstvolgende gelegenheid hun felbegeerde sportspeld ontvangen.

Tijdens de prijsuitreiking maakte de voorzitter van de SBN (Jack de Jong) bekend dat in het vervolg de wissel clubbeker voor het op gemiddelde best presterende club, zal worden toegekend per klasse (m.u.v. Veteranenklasse). Na afloop van het seizoen mag de club met de meeste overwinningen dat jaar, de betreffende wisselbeker houden.

Vandaag gingen de bekers naar:

 • Aspiranten: HS Muizenheide
 • VK1: DC Sevenum
 • VK2: AKC Waterland

Na afloop van de wedstrijd was nog een gelegenheid om met het Bestuur van SBN van gedachten te wisselen en/of nieuwtjes te delen. Verslaglegging hiervan zal naar de contactpersonen worden verzonden.

Op naar de volgende wedstrijd op 7 mei a.s. bij HS Muizenheide te Beringen. Informatie en inschrijven via de website.