Wedstrijd 5 september 2021 bij Zoete Lieve te ‘s-Hertogenbosch

Eindelijk konden we weer…..na op de kop af 2 jaar waren we terug in ‘s-Hertogenbosch waar we in 2019 waren geëindigd, voor een wedstrijd Breitensport. Weliswaar in een iets ander jasje gestoken maar daarom niet minder waardevol.

Enige tijd geleden, rekening houdende met de geldende coronamaatregelen, werden er mogelijkheden gezien voor een wedstrijd. Na een uitgaande mail naar de verenigingen had Zoete Lieve aangegeven hier hetzelfde idee over te hebben. Zo gezegd, zo gedaan en de organisatie werd opgetuigd; Zoete Lieve faciliteerde alles lokaal en de Stichting verzorgde de inschrijvingen en overige zaken. Een bijzonderheid was wel dat dit een open evenement zou worden, geen inschrijfkosten, geen startlicenties benodigd kortom voor eenieder toegankelijk. Nadeel hiervan was de afwezigheid van een prijzentafel en een sober karakter van de wedstrijd, behaalde resultaten blijven buiten beschouwing van de competitie. Voordeel daarentegen was de aanwezigheid van veel nieuwe deelnemers, kennismaken met een wedstrijd, bepalen behaalde niveau. Immers velen hebben weinig tot niet kunnen trainen.

Aan de reacties van de deelnemers te merken was eenieder verheugd weer eens aan een wedstrijd Breitensport mee te kunnen doen. Ik mag ook stellen dat deze dag een succes is geweest mede door de inzet van de vrijwilligers en keurmeesters! Ik hoop dat de nieuwe deelnemers de smaak te pakken hebben en de sfeer hebben geproefd van het wedstrijdlopen en dat we hen volgend jaar in een hopelijk regulier seizoen terug zien.

Facts & Figures

Keurmeesters:

 • Jack de Jong
 • Mia van Helden
 • Diana Los
 • Leidie Knobbe

Aantal inschrijvingen:

32 inschrijvingen in totaal waarvan uiteindelijk 4 afmeldingen om diverse redenen.

19 x Aspiranten waarvan 13 nieuwe deelnemers

6 x VK1 waarvan 1 nieuwe deelnemer

1 x VK2

3 x Veteranen

Promovendi

Annemarie Stuijvenberg met Riesenschnautzer Puck KC Pampus ==> VK1

Angelica Parilo met Duitse Herder Luna HS Zoete Lieve ==> VK2

Van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat.

Uitslagen

Uitslag 2021 Zoete Lieve

Foto’s gemaakt door Peter Avesaath

Trieste mededeling

Vol ongeloof en verdriet moeten wij jullie in kennis stellen van het plotseling overlijden van onze Penningmeester Astrid van Zomeren.

Astrid was pas 1 jaar onze Penningmeester maar door de corona pandemie hebben we haar niet persoonlijk op een wedstrijd kunnen introduceren. Zij was echter voor velen geen onbekende binnen de Breitensport. Ruim 16 jaar geleden kwam zij op AKC Waterland in aanraking met Breitensport en werd vervolgens trainer, keurmeester en organisator van wedstrijden. Ik weet dat zij aan deze periode warme herinneringen bewaarde.

Na een periode van afwezigheid kwam zij weer bij AKC Waterland terug om kort daarna het Penningmeesterschap over te nemen van Diana Los. In deze hoedanigheid hebben we helaas fysiek niet veel contact gehad in verband met het afgelasten van alle wedstrijden.

Het bestuur verliest in Astrid een enthousiaste medebestuurder met een frisse blik op de sport. Zij zal gemist worden.

Wij wensen haar gezin, familie, vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Astrid wordt vrijdag 12 februari 2021 in kleine kring gecremeerd. Donderdagavond is gelegenheid tot afscheid nemen van 19.00 uur tot 20.00 uur:

 • Uitvaartcentrum Duin, v Maerlantstraat 4, 1813 BH Alkmaar

Correspondentieadres:

 • Morgen 22, 1841 EE Stompetoren

De crematieplechtigheid op vrijdag 12 februari 14.00 uur is uitsluitend voor genodigden maar is via een livestream te volgen:

Inloggegevens:

 • https://pci-webcast.nl
 • Plechtigheid ID: 140356
 • Wachtwoord: ce7692227024

 

 

Definitief vervallen wedstrijden 2020

Ter aanvulling op eerdere berichten m.b.t. wedstrijden Breitensport 2020 en maatregelen Coronavirus is besloten de komende wedstrijden van 23 augustus, 6 september en 27 september 2020 definitief te laten vervallen.

Het is een treurige beslissing maar vol goede moed wordt er gekeken naar het seizoen 2021.

Geniet van de zomer en let goed op jezelf…

 

Verdere maatregelen i.v.m. verspreiding Corona virus

Op 19 maart j.l heeft de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied een berichtgeving verspreidt m.b.t genomen maatregelen ter voorkoming verspreiding van het Corona virus.

“Het bestuur van de Raad van Beheer heeft op basis van de actuele situatie besloten om alle evenementen die op de agenda stonden in de maanden april en mei te annuleren. Via de gebruikelijke kanalen houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen die van belang zijn voor onze vereniging en organisatie. Wij adviseren onze aangesloten verenigingen dringend dit beleid ook over te nemen voor alle verenigingsactiviteiten, te weten vergaderingen, keuringen, trainingen, lezingen en dergelijke door uw vereniging of organisatie georganiseerd in deze periode. Het zou kunnen dat deze periode ook na mei zal moeten worden gecontinueerd. Het bestuur van de Raad van Beheer volgt hierin de richtlijnen van het RIVM en geeft nu al aan om ook rekening te houden met de voortzetting van deze maatregelen in de maanden juni en juli van dit jaar”.

Aangezien de activiteiten op de de verenigingen, hondenscholen etc stil liggen en mede gelet op bovenstaand advies, heeft het Bestuur van de Stichting Breitensport Nederland besloten om de wedstrijden Breitensport tot nader order stil te leggen.

Bij wijzigingen zult u uiteraard geinformeerd worden. Let goed op jezelf en op elkaar.

De hele inhoud van het bericht Raad van Beheer

Corona virus

De Stichting Breitensport Nederland volgt de afgekondigde maatregelen van het Kabinet en RIVM mbt verspreiding van het Coronavirus.

Het gevolg is dat, in overleg met Bestuur en DC Sevenum en rekening houdend met de op dit moment onstane situatie in Limburg , de wedstrijd op 13 april a.s. bij DC Sevenum wordt verschoven naar een nog nader te bepalen datum.

Keurmeesters, contactpersonen bij de verenigingen en deelnemers zijn middels de mail geinformeerd.

Zodra er een nieuwe datum bepaald is zal deze z.s.m. bekend worden gesteld.

Nieuwe penningmeester

Met 1 januari 2020 heeft de Stichting een nieuwe penningmeester. Onderstaand stelt zij zichzelf voor. Astrid, welkom.

Diana Los had al aangegeven met ingang van 2020 te willen stoppen met het penningmeesterschap. Na een 8-tal jaren werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Tijdens een korte bestuursvergadering op 31 januari 2020 werden de financiën overgedragen. Op de eerste wedstrijd 2020 bij DC Sevenum zal Diana bedankt worden voor haar inzet en Astrid welkom geheten.

Hallo, ik zal me even voorstellen. Ik ben Astrid van Zomeren en heb sinds dit jaar het penningmeesterschap over genomen van Diana. Voor sommigen een “oud” gezicht en voor anderen een nieuw gezicht.

Naast een grote liefde voor honden en alles wat daarmee te maken heeft (werk en privé) wordt ik inmiddels van cijfertjes ook heel blij. Ik weet het…., niet veel mensen snappen deze tic…maar geloof dat het bestuur nu heel blij er mee is.

Ca 16 jaar terug ben ik met de Breitensport in aanraking gekomen bij AKC Waterland in Purmerend. Naast mijn eigen hondentrimsalon, trainen, lesgeven en wedstrijden organiseren voor de vereniging ben ik ook als keurmeester voor de Breitensport verder gegaan. Geweldige tijden hebben we gehad, onwijs leuk om te doen, helaas door een vervelende privé situatie heb ik de keus moeten maken om te stoppen met dit alles.

 Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en toeval bestaat niet weten we allemaal… Dus tadaaa! Hier ben ik weer.

Blij dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan onze leuke gezamenlijke hobby.

 

BELANGRIJK BERICHT

De wedstrijd voor morgen, zondag 29 september 2019, gaat niet door in verband met teveel aan afmeldingen. Reeds betaalde inschrijfgelden zullen worden gerestitueerd door DC Sevenum.

Dit slottoernooi zal worden verschoven naar zondag 13 april, 2de Paasdag 2020 bij DC Sevenum. Zet dit vast in de agenda.

Wedstrijd bij HS Muizenheide op 1 september 2019

Wederom werd de wedstrijd bij HS Muizenheide door niet al teveel deelnemers bezocht. Dat is jammer. Op dit moment doet de hondenschool investeringen in nieuwe (aluminium) toestellen waarvan vandaag de schutting, tunnel en de hoogtesprongen gekeurd en in gebruik konden worden genomen.

Verder was het een gezellige drukte op het terrein door de georganiseerde spelletjesdag voor de puppen/jonge honden van de hondenschool en de altijd smakelijke BBQ.

Wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Leidie Knobbe en Arthur Slootmans en is zonder problemen verlopen. Hier en daar een gil/kreet van vreugde daargelaten ……

Tevens werd in de Veteranenklasse een strijd geleverd tussen Bonnie and Clyde. Wie er heeft gewonnen? Klik voor uitslagen.

Facts & Figures

12 inschrijvingen waarvan:

 • 6 Aspiranten
 • 3 VK1
 • 1 VK 2
 • 2 Veteranen

Sportspelden

Sportspelden zijn er in goud, zilver en brons. Deze worden aan de combinatie uitgereikt bij het behalen van het aantal vereiste punten. Het overzicht kunt u vinden in de Hall of Fame.

Vandaag zijn de sportspelden uitgereikt aan:

>1500 punten: brons

 • VK2 Andre Molenaar met Golden Retriever Lea (AKC Waterland)

Promotie

Ook vandaag weer een promotie:

 • Kevin Clerix met X Fancy (HS Muizenheide) Aspiranten ===> VK-1

Van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Clubbeker

In 2017 begonnen met de uitreiking van de wisseltrofee voor de op dat moment best presterende club a.d.h.v. gemiddelde puntentotaal per klasse. Deze trofee belandt definitief bij de club welke deze in het betreffende jaar het meest heeft gewonnen. Er zijn dus ieder jaar nieuwe wisseltrofeeën.

De wisseltrofee 2019 is vandaag uitgereikt aan:

 • Asp: HS Muizenheide
 • VK-1: HS Zoete Lieve
 • VK-2: AKC Waterland

Uitslag HS Muizenheide

Eerstvolgende wedstrijd is op 15 september a.s. bij HS Zoete Lieve te ‘s-Hertogenbosch. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Wedstrijd bij KC Pampus op 14 juli 2019

Vandaag ging de reis naar centraal Nederland en wel naar Almere in de mooie Flevopolder. De weersverwachting was zozo en gedurende de dag zijn er een drietal kleine maar hevige buitjes gevallen. Dit mocht de pret niet drukken.

Ook hier niet een groot deelnemersveld waarbij, door omstandigheden, ook 3 afmeldingen binnenkwamen.

Saskia de Ruiter (KC Pampus) dacht bij het ontwaken niet dat zij met haar Zwitserse Witte Herder Ghiva aan deze wedstrijd deel zou nemen. Zij zou immers als vrijwilliger helpen. Echter door het afmelden op het laatste moment van een deelnemer was een plaats vrijgekomen en ja….als je toch je hond en entingsboekje bij je hebt…Zie de uitslagen om te bekijken waar Saskia is geëindigd.

Het zag er naar uit dat we een goed gevulde Veteranenklasse zouden hebben echter door medische omstandigheden moesten 2 Veteranen afzeggen waardoor Betty van Zijl met NSDT Retriever Zoë alleenheerser was.

Facts & Figures

17 inschrijvingen waarvan:

 • 7 Aspiranten waarvan 1 nieuwe deelnemer
 • 5 VK1
 • 2 VK 2
 • 3 Veteranen waarvan 2 nieuwe deelnemers
 • 2 Duurlopers waarvan 1 nieuwe deelnemer

Sportspelden

Sportspelden zijn er in goud, zilver en brons. Deze worden aan de combinatie uitgereikt bij het behalen van het aantal vereiste punten. Het overzicht kunt u vinden in de Hall of Fame.

Vandaag zijn de sportspelden uitgereikt aan:

>1500 punten: brons

 • Aspiranten Anke Peters met Oostenrijkse Pinscher Pepper (DC Sevenum)
 • VK-2 Joke Bolte met Friese Stabijhoun Femke ( AKC Waterland)

Promotie

Ook vandaag weer een promotie:

 • Kees de Ruiter met Zwitserse Witte Herder Nikan (KC Pampus) ==> VK 2.

Van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Clubbeker

In 2017 begonnen met de uitreiking van de wisseltrofee voor de op dat moment best presterende club a.d.h.v. gemiddelde puntentotaal per klasse. Deze trofee belandt definitief bij de club welke deze in het betreffende jaar het meest heeft gewonnen. Er zijn dus ieder jaar nieuwe wisseltrofeeën.

De wisseltrofee 2019 is vandaag uitgereikt aan:

 • Asp: AKC Waterland
 • VK-1: KC Pampus
 • VK-2: AKC Waterland

Uitslag KC Pampus

Eerstvolgende wedstrijd is bij HS Muizenheide te Beringen op 1 september. Inschrijven?

Als je toch bezig bent, schrijf dan gelijk in voor de inhaalwedstrijd bij HS Zoete Lieve te Den Bosch op 15 september a.s. Meer info of Inschrijven?