Opening Breitensportseizoen 2017 op 17 april 2017 bij DC Sevenum

Vele deelnemers zullen op deze ochtend van huis vertrokken zijn richting Limburg met regen. Gelukkig is het gedurende de wedstrijd droog gebleven in Sevenum, wel koud maar….droog!

Er waren in totaal 24 deelnemers waarvan 1 deelneemster alleen aan de duurloop meedeed. Dit behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Voorts veel nieuwe combinaties (7x) en opvallende rassen zoals een American Hairless Terrier (Brandon) en een Windsprite (Remus).

Wedstrijd is, zoals gebruikelijk, gemoedelijk en goed verlopen en de resultaten waren naar tevredenheid. De uitslagen zijn geplaatst op de website.

Drie combinaties zijn gepromoveerd naar de VK1. Het betreft allen nieuwe aspiranten, wat een mooi, en wellicht onverwacht, resultaat:

  • Johan van Oostrom met Hovawart Zorro (HS Zoete Lieve)
  • Joke Bolte met Stabijhoun Femke (AKC Waterland)
  • Chantal Reuver met X Timber (KC Pampus)

Sportspelden zijn niet uitgereikt (ommissie wedstrijdsecretariaat), mogelijke belanghebbenden zullen de eerstvolgende gelegenheid hun felbegeerde sportspeld ontvangen.

Tijdens de prijsuitreiking maakte de voorzitter van de SBN (Jack de Jong) bekend dat in het vervolg de wissel clubbeker voor het op gemiddelde best presterende club, zal worden toegekend per klasse (m.u.v. Veteranenklasse). Na afloop van het seizoen mag de club met de meeste overwinningen dat jaar, de betreffende wisselbeker houden.

Vandaag gingen de bekers naar:

  • Aspiranten: HS Muizenheide
  • VK1: DC Sevenum
  • VK2: AKC Waterland

Na afloop van de wedstrijd was nog een gelegenheid om met het Bestuur van SBN van gedachten te wisselen en/of nieuwtjes te delen. Verslaglegging hiervan zal naar de contactpersonen worden verzonden.

Op naar de volgende wedstrijd op 7 mei a.s. bij HS Muizenheide te Beringen. Informatie en inschrijven via de website.