Wedstrijd 5 september 2021 bij Zoete Lieve te ‘s-Hertogenbosch

Eindelijk konden we weer…..na op de kop af 2 jaar waren we terug in ‘s-Hertogenbosch waar we in 2019 waren geëindigd, voor een wedstrijd Breitensport. Weliswaar in een iets ander jasje gestoken maar daarom niet minder waardevol.

Enige tijd geleden, rekening houdende met de geldende coronamaatregelen, werden er mogelijkheden gezien voor een wedstrijd. Na een uitgaande mail naar de verenigingen had Zoete Lieve aangegeven hier hetzelfde idee over te hebben. Zo gezegd, zo gedaan en de organisatie werd opgetuigd; Zoete Lieve faciliteerde alles lokaal en de Stichting verzorgde de inschrijvingen en overige zaken. Een bijzonderheid was wel dat dit een open evenement zou worden, geen inschrijfkosten, geen startlicenties benodigd kortom voor eenieder toegankelijk. Nadeel hiervan was de afwezigheid van een prijzentafel en een sober karakter van de wedstrijd, behaalde resultaten blijven buiten beschouwing van de competitie. Voordeel daarentegen was de aanwezigheid van veel nieuwe deelnemers, kennismaken met een wedstrijd, bepalen behaalde niveau. Immers velen hebben weinig tot niet kunnen trainen.

Aan de reacties van de deelnemers te merken was eenieder verheugd weer eens aan een wedstrijd Breitensport mee te kunnen doen. Ik mag ook stellen dat deze dag een succes is geweest mede door de inzet van de vrijwilligers en keurmeesters! Ik hoop dat de nieuwe deelnemers de smaak te pakken hebben en de sfeer hebben geproefd van het wedstrijdlopen en dat we hen volgend jaar in een hopelijk regulier seizoen terug zien.

Facts & Figures

Keurmeesters:

  • Jack de Jong
  • Mia van Helden
  • Diana Los
  • Leidie Knobbe

Aantal inschrijvingen:

32 inschrijvingen in totaal waarvan uiteindelijk 4 afmeldingen om diverse redenen.

19 x Aspiranten waarvan 13 nieuwe deelnemers

6 x VK1 waarvan 1 nieuwe deelnemer

1 x VK2

3 x Veteranen

Promovendi

Annemarie Stuijvenberg met Riesenschnautzer Puck KC Pampus ==> VK1

Angelica Parilo met Duitse Herder Luna HS Zoete Lieve ==> VK2

Van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat.

Uitslagen

Uitslag 2021 Zoete Lieve

Foto’s gemaakt door Peter Avesaath