Wedstrijd bij AKC Waterland op 16-07-2017

De laatste wedstrijd voor de zomervakantie……en deze keer was AKC Waterland te Purmerend de gastlokatie.

Net als afgelopen jaar hingen er donkere wolken boven Purmerend maar hebben we het wederom droog gehouden tot en met het einde van de wedstrijd.

Deze keer hadden we 5 nieuwe combinaties waarvan uiteindelijk 1 deelnemer moest afvallen om medische redenen hond. Hopelijk zijn ze er de volgende keer bij.

De wedstrijd is vlot en gladjes verlopen onder de bezielende leiding van de keurmeesters Arthur Slootmans, Diana Los en Leidie Knobbe.

Drie promovendi:

  • Asp naar VK 1: Jan Rademaker met Shetland Sheepdog (Sheltie) Kwint (AKC Waterland)
  • VK 1 naar VK 2: Joke Bolte met Stabijhoun Femke (AKC Waterland) en
  • Petra Flipsen met Belgische Herder Mystha (AKC Waterland)

Ook deze keer geen sportspelden maar een aantal deelnemers zitten er dicht tegen aan.

De clubbeker ging mee met:

  • Aspiranten: HS Zoete Lieve
  • VK 1: HS Zoete Lieve
  • VK 2: AKC Waterland

Na afloop van de wedstrijd ontstond nog enige commotie bij een aantal aanwezigen. Er was een duidelijk piepsignaal te horen waarbij diegene met gehoorondersteuning driftig aan het gehoorapparaatje begon te draaien.Helaas zonder resultaat. Bleek uiteindelijk een stopwatch te zijn die een beetje overstuur was. Na alle aanwezige knoppen te hebben ingedrukt,was hij gekalmeerd.

Voor deze gelegenheid trad Bruno Kemper (AKCWaterland) op als fotograaf van de dag. Echter had Bruno de dag ervoor een bedrijfsongevalletje gehad waardoor zijn rechterhand helemaal was ingetaped. Gelukkig kon hij nog een topje van een vinger bewegen waardoor hij de opnametoets van zijn camera toch nog kon indrukken. Bruno, bedankt en beterschap!

De eerstvolgende wedstrijd is op 10 september bij KC Pampus te Almere. Tot die tijd hebben we vakantie en hoop ik dat we lekker van de zon, water, BBQ etc kunnen genieten. Vergeet niet in te schrijven voordat je op vakantie gaat…….

Iedereen een hele fijne vakantie gewenst en tot september.