Wedstrijd bij Zoete Lieve te ‘s-Hertogenbosch op 3 juni 2018

Na een paar tropische dagen in Nederland met een scheef oog gekeken naar de wedstrijd bij Zoete Lieve. Immers sinds verleden jaar zit de vereniging op een tijdelijke plek, een veld op een industrieterrein zonder al te veel schaduw. De wedstrijd in 2017 moest i.v.m. de plotse hitte worden ingekort. Gelukkig hadden de deelnemers maatregelen genomen en zag je hier en daar kleurige koepeltentjes en schaduwdoeken en kon iedereen wel een schaduwplek vinden.

Met ingang van 1 juli a.s. verhuisd Zoete Lieve naar haar gloednieuwe lokatie. De bouw-en overige werkzaamheden vorderen snel en zelfs de grassprietjes komen al voorzichtig naar boven. HS Zoete Lieve… nog veel succes met de afbouw en op 30 september a.s. komen de Breitensporters het nieuwe terrein en clubgebouw inwijden op de Kampioenschappen.

Tussen de toeschouwers zaten ook Mia en Ger van Helden. Ger is de hoffotograaf en Mia is keurmeester. Misschien niet bij allen bekend maar Ger is sinds een jaar zeer ernstig ziek en het is altijd fijn om ze af en toe op de wedstrijd te zien. Ger en Mia…weet dat er aan jullie wordt gedacht. Heel veel sterkte en kracht gewenst komende periode.

Ook vandaag weer een behoorlijk deelnemersveld met 2 nieuwe combinaties, 2 nieuwe “oude” Veteranen en 1 deelnemer welke alleen aan de duurloop meedeed met een “huurhond”.

Na het onderdeel appèl lagen de behaalde punten, met name bij de Aspiranten, weer heel dicht bij elkaar en waren er veel gelijke scores waardoor er nog van alles mogelijk was.  Voor de definitieve uitslag kunt u hier klikken.

Facts & Figures

27 inschrijvingen:

 • 2 nieuwe deelnemers in de Aspiranten ( HS Muizenheide en HS Zoete Lieve)
 • 2 nieuwe Veteranen (HS Zoete Lieve en AKC Waterland)
 • 1 deelnemer voor uitsluitend de Duurloop (HS Zoete Lieve)
 • 17 deelnemers Aspiranten
 • 3 deelnemers VK1
 • 2 deelnemers VK2
 • 4 deelnemers Veteranen
 • 3 deelnemers Duurloop

Sportspelden

Sportspelden zijn er in goud, zilver en brons. Deze worden aan de combinatie uitgereikt bij het behalen van het aantal vereiste punten. Het overzicht kunt u vinden in de Hall of Fame.

Vandaag mochten er maar liefst 3 sportspelden worden uitgereikt:

Gouden sportspeld >5000 punten:

Jack Goedegebuure met Harry (HS Zoete Lieve)

Femke in ‘t Zandt met Tommie (DC Sevenum)

Bronzen sportspeld >1500 punten:

Wendy vd Aker met Kaya (HS Zoete Lieve)

Promotie

Op deze wedstrijd helaas geen promoties. Het scheelde hier en daar maar 1 puntje!   Volgende keer beter.

Clubbeker

In 2017 begonnen met de uitreiking van de wisseltrofee voor de op dat moment best presterende club a.d.h.v. gemiddelde puntentotaal per klasse. Deze wisseltrofee belandt definitief bij de club welke deze in het betreffende jaar het meest heeft gewonnen.

De wisseltrofee 2018 is vandaag uitgereikt aan:

 • Aspiranten:  DC Sevenum
 • VK1: AKC Waterland
 • VK2: DC Sevenum

De eerstvolgende wedstrijd en tevens de laatste kwalificatiewedstrijd, is op 9 september bij AKC Waterland te Purmerend. Inschrijven kan nog tot en met zondag 26 augustus a.s. De wedstrijdinformatie zal z.s.m. worden geplaatst maar de inschrijving is open. Gelijk inschrijven? Klik dan hier.

Zoete Lieve…bedankt voor de ontvangst, verzorging, gezellige wedstrijd en…….de originele Bossche Bollen!