Wedstrijd HS Muizenheide op 7 mei 2017

Vandaag was de Breitensport te gast bij HS Muizenheide te Beringen in België, vanaf Eindhoven nog een half uurtje rijden. Helaas niet al teveel deelnemers maar dat deed geen afbreuk aan de individuele prestaties. Na de altijd hartelijke en gastvrije ontvangst kon om 10.00 uur de wedstrijd beginnen. Gelet op het kleine aantal deelnemers werd besloten het gehele parcours voor de lunchpauze af te werken en de prijsuitreiking na de lunchpauze te laten plaatsvinden.

Wedstrijd is vlot verlopen onder de enthousiaste leiding van de keurmeesters Arthur Slootmans en Leidie Knobbe. Over het algemeen zijn er iets hogere punten behaald als op de voorgaande wedstrijd waarbij speciale aandacht voor de combinatie Ilse Corsus met de Belgische Herder Thunder (HS Muizenheide)die meededen in de Veteranenklasse en voor het appel 49,50 punten scoorden. Op een half puntje na, de maximale score!

De Belgische Herder Daantje van Renske Brokamp (DCS) gaat ook steeds beter de hindernisbaan over; hij heeft nu bijna 4 onderdelen afgelegd.
De American Cocker Spaniel Diva van Linda uit de Bulten (AKC Waterland) had bij de tweede rondgang van de hordenloop geen zin meer en weigerde te finishen. Dit tot grote wanhoop van haar baasje. Maar na veel aanmoedigingen viel het kwartje en werd er alsnog reglementair gefinished.

Na genoten te hebben van een smakelijke lunch, BBQ, was iedereen weer tijdig terug voor de prijsuitreiking. De uitslagen kunt u terugvinden via wedstrijden/uitslagen.

Helaas geen promoties naar VK1 of VK2 en geen kandidaten voor de begeerde sportspelden. Wel waren vandaag de nieuwe clubbekers aanwezig voor de best presterende club 2017. Op basis van de gemiddelden werden deze uitgereikt aan:

  • Aspiranten: HS Muizenheide
  • VK-1: HS Muizenheide
  • VK-2: AKC Waterland

Al met al een geslaagde dag en op naar de volgende wedstrijd op 11 juni bij Zoete Lieve te ‘s-Hertogenbosch.