Wedstrijden

Wedstrijden Breitensport Nederland

Met enige regelmaat worden er door heel Nederland & België wedstrijden georganiseerd door één van de aangesloten verenigingen. Hierbij wordt op diverse niveau’s gestreden om de eer en titels, en staat sportiviteit hoog in het vaandel.

Op deze website vindt u ondermeer de kalender, inschrijfformulieren en uiteraard ook na afloop de uitslagen met foto’s.

Lees meer over wedstrijd reglementen en de wedstrijd agenda op de desbetreffende pagina’s.

Belangrijke info voor alle deelnemers:

Als Stichting willen wij uiteraard dat alles in het belang van de honden zo veilig mogelijk gedaan wordt. Daarom moeten alle honden op de wedstrijden in het bezit zijn van een geldige enting tegen parvo en hondenziekte, net als in pensions. Voor deelnemers die een landsgrens gepasseerd zijn, geldt dat de hond ook een geldige rabiesenting moet hebben gehad. Deze dient minimaal 21 dagen oud te zijn. Als Stichting vinden wij het zeker ook aan te raden om de hond extra te enten tegen kennelhoest, maar wij willen deelname aan de wedstrijden laagdrempelig houden en zullen deze enting dan ook niet als verplichting stellen. Voor alle honden geldt ook een verplichting tot het hebben van een chip welke ook op naam van de eigenaar geregistreerd dient te zijn.

Geldigheid entingen:

  • Parvo en hondenziekte zijn 3 jaar geldig
  • Kennelhoestenting bordetella, afhankelijk van gebruikte entstof, 0,5 of 1 jaar geldig
  • Rabiesenting, afhankelijk van gebruikte entstof 1 of 3 jaar geldig

 

De geldigheid van de kennelhoestenting bordetella en de rabiesenting staat door uw dierenarts aangegeven in het entingsboekje of paspoort. Mocht dit niet het geval zijn, dan adviseren we u om even navraag te doen bij uw dierenarts.